Category Archives: Meer Informatie

Hoe bestelt u internet?

Postcodecheck

Om direct te zien welke aanbieders en abonnementen op uw adres beschikbaar zijn kunt op onze website de ‘postcodecheck‘ doen. Vervolgens wordt bij de netwerken en aanbieders gekeken welke abonnementen wij voor u beschikbaar hebben. U kunt hier meteen eenvoudig een keuze uit maken en direct kosteloos bestellen.

Bestelling plaatsen

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt, kunt u snel en veilig het abonnement via onze website bestellen. Dit bestelproces bestaat uit slechts drie eenvoudige stappen.

Persoonlijke gegevens
Wij vragen naar uw persoonlijke gegevens zoals uw naam en adres. Belangrijk is dat u uw telefoonnummer opgeeft, zo kunnen wij indien er onduidelijkheden zijn direct contact met u opnemen.
Ook vragen wij naar uw bankgegevens, dit aangezien alle aanbieders standaard gebruik maken van automatische incasso. U ontvangt geen facturen van ADSLAbonnementen.nl, maar van de aanbieder waarvan u een abonnement heeft besteld.

Voorwaarden en afronden
Als laatste vragen wij u akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van de aanbieder. Bij sommige providers vragen wij voor verificatie van het opgegeven banknummer een iDeal betaling van € 0,01.
Ook bieden wij u hier de mogelijkheid eventuele opmerkingen te vermelden die van belang zijn voor uw bestelling.

Bevestiging van uw bestelling
Na uw bestelling ontvangt u per e-mail een bevestiging. Hierin vindt u alle informatie over oplevering van uw abonnement en hoe u bijvoorbeeld uw aanvraag kunt annuleren. In deze bevestiging staan alle gegevens die wij nog nodig hebben om de order te verwerken. Heeft u geen e-mailadres opgegeven, dan ontvangt u de bevestiging per post.

Stappen na bestelling

Direct na uw aanmelding wordt de aanvraag door de aanbieder van uw keuze in behandeling genomen.

Het kan voorkomen dat om bepaalde redenen een nieuwe abonnee wordt geweigerd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u foutieve gegevens heeft opgegeven. Controleer dan ook altijd alle gegevens die u van ons ontvangt in de bevestiging van uw aanvraag.

Ter bevestiging van uw aanvraag ontvangt u van uw toekomstige aanbieder een welkomstbrief, hierin vindt u meer informatie over uw abonnement en de verwachte opleverdatum.

De eerst volgende stap is dat u een ‘doe-het-zelf’ pakket thuisgestuurd krijgt met daarin alles wat u nodig heeft om uw nieuwe verbinding te activeren. Indien u voor een monteurinstallatie heeft gekozen, zal het installatiebedrijf contact met u opnemen voor een afspraak.

De levertijden voor kunnen per aanbieder verschillen. Gemiddeld kunt u ervan uitgaan dat oplevering plaatsvindt tussen 2 tot 4 weken na uw aanvraag. In de specificaties van de abonnementen op deze website kunt u de gemiddelde levertijd voor een bepaald abonnement terugvinden.

Snelheid Breedband Internet

Hoe snel breedband-internet nu precies is, hangt af van het abonnement dat u kiest. Wanneer u bijvoorbeeld een muziekbestand of attachment van 10 MB download naar uw computer, duurt dit een bepaalde tijd. In onderstaand overzicht kunt u zien hoe lang dit ongeveer duurt per type verbinding.

Bestand van 10 MB:
Telefoon-modem (56 kbit/s): +/- 30 min.
ISDN (128 kbit/s): +/- 13 min.
Abonnement van 1 Mb (1.000 kbit/s): +/- 1 min 20 sec.
Abonnement van 2 Mb (2.000 kbit/s): +/- 50 sec.
Abonnement van 4 Mb (4.000 kbit/s): +/- 25 sec.
Abonnement van 8 Mb (8.000 kbit/s): +/- 12 sec.
Abonnement van 12 Mb (12.000 kbit/s): +/- 8 sec.
Abonnement van 20 Mb (20.000 kbit/s): +/- 5 sec.
Abonnement van 60 Mb (60.000 kbit/s): +/- 1,5 sec.
Abonnement van 120 Mb (120.000 kbit/s): < 1 sec.

Werkelijke snelheid
De te behalen snelheid is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bij een ADSL of VDSL verbinding de kwaliteit en de lengte van de koperlijn tussen de wijkcentrale en uw huisadres van belang voor de uiteindelijke snelheid. Naast dit kunnen ook de gebruikte kabels binnenshuis, het (draadloos) modem of uw computer de snelheid beïnvloeden.

Combi pakket – Triple Play

Combi pakket – Triple Play

Een combi-pakket is een abonnement met breedband-internet, digitale televisie en/of digitale telefonie. Deze pakketten zijn extra goedkoop omdat alle diensten bij één aanbieder worden afgenomen en er is ook maar 1 factuur. Er wordt verwacht dat in de nabije toekomst vrijwel alle Nederlandse huishoudens een combi-pakket zullen hebben. Andere benamingen zijn triple-play, alles-in-één, 3-in-1, bundel of totaalpakket.

Zo’n pakket kan met een ADSL verbinding, kabel verbinding of glasvezel verbinding geleverd worden.
U kunt zien wat het beste combi-pakket is op uw adres in onze postcodecheck.

Breedband Internet

Met een breedband-aansluiting kunt u gemakkelijk grote hoeveelheden digitale informatie ontvangen en verzenden.
Dit betekent dat u met een breedband-aansluiting vele malen sneller kunt internetten en e-mail binnen kunt halen dan met een inbelverbinding. Via deze vorm van internet beschikt u over een snelle internetaansluiting tegen een vaste prijs per maand.

ADSL(2+) en VDSL (via de vaste telefoonlijn), Kabel (via de COAX televisiekabel) en Glasvezel (Fiber to the Home / FttH) zijn verschillende soorten breedband-internet.
Voer u postcode in op onze postcodecheck en u ziet direct welke breedbandabonnementen er op uw huisadres worden aangeboden.

Levertijd van (ADSL) Internet

Levertijd

De levertijden kunnen per aanbieder verschillen. Gemiddeld kunt u ervan uitgaan dat oplevering plaatsvindt tussen 2 tot 4 weken na uw aanvraag. In de specificaties van de abonnementen op deze website kunt u de gemiddelde levertijd voor een bepaald abonnement terugvinden.

Vrije ingangsdatum

Wanneer u wilt overstappen naar een ander abonnement of gaat verhuizen kan het soms handig zijn alvast een abonnement te bestellen en deze pas later in te laten gaan. Dit kan voordelig zijn wanneer u gebruik wilt maken van een bepaalde aanbieding, maar waarvan niet bekend is of deze nog geldig is tegen de tijd dat u het abonnement nodig heeft.
In de specificaties van de abonnementen op deze website kunt u zien op welke uiterste datum u het nieuwe abonnement in kunt laten gaan.

OnsBrabantNet Glasvezel

Informatie over OnsBrabantNet

OnsBrabantNet is een consumenteninitiatief uit Zuid-Oost Brabant rondom Eindhoven. Samen met Reggefiber, Edutel en Glashart Media levert OnsBrabantNet volwaardige glasvezel diensten aan consumenten en bedrijven met internet, digitale televisie, telefonie, radio.

Glasvezel internet, digitale televisie en telefonie

Er kan bij OnsBrabantNet gekozen worden voor glasvezel internetsnelheden van 30, 60 of zelfs 100 Mb per seconde voor zowel download als upload. Pakketten met verschillende diensten kunnen naar wens worden samengesteld met digitale televisie en telefonie (internet bellen). Analoge TV en radio zijn daarbij standaard.

Als u digitaal televisie kijkt, profiteert u meteen van de uitgebreide mogelijkheden van interactieve TV en desgewenst ook van HDTV voor superscherp beeld. Daarnaast is er Programma Gemist, een Elektronische Programma Gids, een favorieten mozaïek kanaal, internet op TV en een uit te breiden zenderaanbod. Kiest u niet voor de standaard TV-ontvanger, maar voor de (HD)TV-recorder kunt u uw films, series, documentaires en programma’s ook live pauzeren en opnemen.

Er is onder meer netwerk dekking in de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Eersel, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Horst aan de Maas, Laarbeek, Meerssen, Schijndel, Sint-Oedenrode, Someren, Son en Breugel, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught en Weert.

Vodafone ADSL en Glasvezel

Informatie over Vodafone

Vodafone is met bijna 400 miljoen klanten het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld. In Nederland verzorgt deze provider meer dan 5 miljoen aansluitingen waarvan de meeste voor mobiele telefonie en mobiel internet. Tegenwoordig levert Vodafone echter ook ADSL, VDSL en glasvezel via een vaste internetaansluiting met voordelige vaste telefonie.

Met uitbreiding van het dienstenpakket kan de telecomaanbieder zijn klanten voordelige alles-in-één pakketten bieden. Vodafone is klaar voor de toekomst.

Vodafone netwerk

De dekking voor Vodafone’s 2G mobiel internet bedraagt binnen Nederland 99,9% en voor het nog snellere 3G al 95%. Vodafone maakt gebruik van HSPA+ en dit houdt in dat het netwerk een maximaal haalbare snelheid heeft van 28 Mb per seconde. Ideaal dus voor snel mobiel internet op de laptop, notebook, netbook, iPad of tablet.

Vodafone mobiel internet

De meeste mobiele apparaat hebben tegenwoordig al een geïntegreerd modem, waarvoor alleen een SIM-only abonnement met SIM-card nodig is. De klant kan echter ook nog altijd kiezen voor een extern USB-modem. Naast abonnementen zijn er ook prepaid internet opties voor mensen die minder vaak gebruikmaken van mobiel internet of die bijvoorbeeld hun mail willen checken in het buitenland (hiervoor gelden aangepaste tarieven). Als het aantal MB’s van het internettegoed verbruikt is, dan kan de klant gemakkelijk online opwaarderen. Deze bel- en databundels heten bij Vodafone ‘BloX’.

Nieuw: vast internet van Vodafone

Vodafone ADSL, VDSL en glasvezel internet wordt onder eigen naam aangeboden via het kwalitatieve netwerk van KPN en Reggefiber. Vodafone biedt via glasvezel nu ook digitale en interactieve TV aan. Hiermee wordt het voor deze veelzijdige provider dus mogelijk om ook extra goedkope 4-in-1 abonnementen aan te bieden met internet, tv, bellen èn mobiel internet (alles-in-één pakket).

UPC Internet en Interactieve TV

Informatie over UPC

Kabelprovider UPC voorziet ruim 2 miljoen Nederlandse huishoudens (35%) van televisie, telefonie en internet. UPC is ontstaan uit een fusie van lokale kabelbedrijven en 97% van het netwerk bestaat inmiddels uit glasvezel. Via de kabelstandaard EuroDocsis 3.0 kunnen de snelheden in de nabije toekomst oplopen van de huidige 120 tot maar liefst 400 Mb.

De markt is geografisch verdeeld en binnen hun eigen gebied hebben ‘concurrent’ Ziggo en UPC een monopoliepositie voor het kabelnetwerk. Zo is UPC actief in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Eindhoven en vijf verschillende provinciën, voornamelijk Gelderland en Flevoland.

UPC alles-in-1 pakket

Deze kabelprovider biedt aantrekkelijke 3-in-1 pakketten voor ‘TV, internet en bellen’ met een draadloos Wifi-modem. De klant heeft vier opties: ‘Voordeelpakket’, ‘Méér TV’, ‘Sneller internet’ en ‘Méér TV & Sneller internet’. Het verschil tussen deze alles-in-1 abonnementen zit in het aantal digitale radio- en TV-zenders, de terugzoekduur van ‘Programma Gemist’, ‘Series on Demand’, ‘Opnemen en TV pauzeren’ en natuurlijk de internetsnelheid.

UPC interactieve TV

De klant ontvangt van UPC verder nog een aantal extra diensten, zoals een Elektronische Programma Gids, UPC Live en ‘de rode knop’ op de afstandsbediening. Voor een extra bedrag per maand kijkt u ook nog eens HDTV. UPC maakt standaard gebruik van een digitale interactieve settopbox (mediabox/decoder). Bij een CI+ gecertificeerd televisietoestel kan men eventueel ook kiezen voor de CI+ module. Deze biedt echter niet de voordelen van interactieve TV en het opnemen of live pauzeren van programma’s.
Het standaard aanbod van kanalen wordt vergroot via het ‘Digitale TV Royaal’ abonnement met meer dan 100 TV-zenders. Daarnaast kan het abonnement nog worden uitgebreid een vast zenderpakket, zoals Eredivisie Live, Sport1, Film1, KidsZone, buitenlandse pakketten, Gay Lifestyle of Xotix Premium (Erotiek). Overigens zendt UPC ook nog altijd analoge TV-kanalen mee (handig voor een tweede TV).

Hi ADSL

Provider Hi biedt zijn klanten o.a. mobiel internet en is onderdeel van KPN. Hierdoor kunnen Hi klanten gebruikmaken van het altijd betrouwbare KPN mobiele netwerk met optimale dekking en een breedbandsnelheid tot 7 Mb. Hi mobiel internet is er als abonnement of als ‘PrePay’ en met uw laptop of tablet bent u al in 5 minuten online via Hi.

Het bedrijf Hi bestaat al sinds 1996 en was het eerste prepaid merk op de consumentenmarkt. Klanten krijgen automatisch toegang tot de ‘Hi Society’, een sociaal netwerk voor zowel gebruikers als Hi medewerkers voor informatie, nieuws, apps, tests, discussies en speciale acties zoals gratis festival- of concerttickets.
Informatie over het Hi bundel verbruik is op ieder moment te checken via de ‘Rekening Online’ software. En als de bundel verbruikt is, blijft de gebruiker gewoon online met dezelfde snelheid. Er wordt dan namelijk betaald per MB. Hi streeft in samenwerking met KPN door continue innovatie naar een nóg betere dekking en naar een downloadsnelheid van meer dan 20 Mb. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 2 miljoen klanten.

XMSNet Glasvezel

Informatie over XMSnet
Hieronder vindt u algemene informatie over XMSnet.
XMSnet biedt een keur aan diensten en snelheden. Met een glasvezelverbinding van XMSnet bent u klaar voor de toekomst. XMSnet biedt verschillende pakketcombinaties. Zo kunt u bijvoorbeeld enkel internet, internet en telefonie en of een totaalpakket met internet, telefonie, radio en tv bestellen. XMSnet levert haar diensten over de glasvezelnetwerken van Glashart. Alleen in de steden waar een dergelijk glasvezelnetwerk aanwezig is en waar XMS toegang heeft gekregen kunnen diensten geleverd worden. Beschikbaarheid van het supersnelle glasvezelnetwerk op uw adres kunt u controleren middels de postcodecheck.
1. 100% glasvezel
2. Glasvezel is ongekend snel & toekomstvast
3. Helpdesk XMSnet bereikt u voor interlokaal tarief