Internet + Telefonie + Televisie (Triple Play)

Tegenwoordig bieden veel ADSL aanbiederen combinatiepakketten van verschillende service aan. De bekendste combinatie is Internet + bellen + telefonie. Deze combipakketten worden ook wel triple play, multi play, 3-in-1 en of totaalproduct genoemd. Allen staan ze voor telefonie, internet, digitale televisie en radio via 1 abonnement bij 1 provider. Internet + bellen + telefonie pakketten worden zowel via kebel internet als ADSL aangeboden.

De voordelen van Triple play zijn vooral combinatiekortingen. Doordat je gelijk meerdere services afneemt is de provider bereid een lager tarief te hanteren. Het krijgen van 1 overzichtelijke factuur voor 3 diensten is vooral erg praktisch. Bovendien krijg je bij het aangaan van een triple play contract vaak grote cadeaus. Dit omdat als je gelijk zo veel diensten afneemt je waardevoller wordt als klant voor een provider.

De nadelen van triple play zijn vooral het verdwijnen van transparantie. Het is gemakkelijker 1 service op basis van kosten en kwaliteit te vergelijken dan 3-in-1. Je weet bij het aangaan van een triple play contract niet hoeveel je voor het internet gedeelte betaald en hoeveel voor het telefonie gedeelte.

Comments are closed.

Post Navigation