Kenmerken van ADSL

ADSL is in tegenstelling tot SDSL een asymmetrische DSL-variant. Dit vanwege zijn niet-symmetrische verdeling van de bandbreedte; voor upstream en downstream zijn verschillende bandbreedtes beschikbaar (bijv. 128 kbit/s voor uploaden en 2 Mbit/s voor downloaden).
De maximale upstream is 1 Mbit/s, de maximale downstream 7,8 Mbit/s (vaak afgerond tot 8 Mbit/s). De afstand tot de wijkcentrale is maximaal rond 8 km. Bij grotere afstand dan 4 km. neemt de snelheid en kwaliteit van het signaal snel af.

Snelle varianten van ADSL zijn VDSL en sinds kort ook ADSL2 de die een aantal verbeteringen inhoudt en met bepaalde extra eigenschappen die in de toekomst benut zullen worden zoals power saving en dynamische synchronisatie aanpassingen op basis van de signal to noise ratio.
Ook reach extended adsl zou toelaten om betere capaciteiten te behalen op grotere afstanden tussen 6 a 7 km (bv. 1 Mbit waar je met gewone adsl mogelijk niet meer dan 512kb kan halen) ADSL2+ dat een maximale downstream van 24 Mbit/s kan behalen, hierbij geldt ook weer dat bij een grotere afstand van meer dan 1km tot de wijkcentrale het signaal van ADSL2(+) sterk afneemt.

Klik hier om ADSL te bestellen.

Comments are closed.

Post Navigation