Category Archives: Providers

OnsBrabantNet Glasvezel

Informatie over OnsBrabantNet

OnsBrabantNet is een consumenteninitiatief uit Zuid-Oost Brabant rondom Eindhoven. Samen met Reggefiber, Edutel en Glashart Media levert OnsBrabantNet volwaardige glasvezel diensten aan consumenten en bedrijven met internet, digitale televisie, telefonie, radio.

Glasvezel internet, digitale televisie en telefonie

Er kan bij OnsBrabantNet gekozen worden voor glasvezel internetsnelheden van 30, 60 of zelfs 100 Mb per seconde voor zowel download als upload. Pakketten met verschillende diensten kunnen naar wens worden samengesteld met digitale televisie en telefonie (internet bellen). Analoge TV en radio zijn daarbij standaard.

Als u digitaal televisie kijkt, profiteert u meteen van de uitgebreide mogelijkheden van interactieve TV en desgewenst ook van HDTV voor superscherp beeld. Daarnaast is er Programma Gemist, een Elektronische Programma Gids, een favorieten mozaïek kanaal, internet op TV en een uit te breiden zenderaanbod. Kiest u niet voor de standaard TV-ontvanger, maar voor de (HD)TV-recorder kunt u uw films, series, documentaires en programma’s ook live pauzeren en opnemen.

Er is onder meer netwerk dekking in de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Eersel, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Horst aan de Maas, Laarbeek, Meerssen, Schijndel, Sint-Oedenrode, Someren, Son en Breugel, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught en Weert.

Vodafone ADSL en Glasvezel

Informatie over Vodafone

Vodafone is met bijna 400 miljoen klanten het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld. In Nederland verzorgt deze provider meer dan 5 miljoen aansluitingen waarvan de meeste voor mobiele telefonie en mobiel internet. Tegenwoordig levert Vodafone echter ook ADSL, VDSL en glasvezel via een vaste internetaansluiting met voordelige vaste telefonie.

Met uitbreiding van het dienstenpakket kan de telecomaanbieder zijn klanten voordelige alles-in-één pakketten bieden. Vodafone is klaar voor de toekomst.

Vodafone netwerk

De dekking voor Vodafone’s 2G mobiel internet bedraagt binnen Nederland 99,9% en voor het nog snellere 3G al 95%. Vodafone maakt gebruik van HSPA+ en dit houdt in dat het netwerk een maximaal haalbare snelheid heeft van 28 Mb per seconde. Ideaal dus voor snel mobiel internet op de laptop, notebook, netbook, iPad of tablet.

Vodafone mobiel internet

De meeste mobiele apparaat hebben tegenwoordig al een geïntegreerd modem, waarvoor alleen een SIM-only abonnement met SIM-card nodig is. De klant kan echter ook nog altijd kiezen voor een extern USB-modem. Naast abonnementen zijn er ook prepaid internet opties voor mensen die minder vaak gebruikmaken van mobiel internet of die bijvoorbeeld hun mail willen checken in het buitenland (hiervoor gelden aangepaste tarieven). Als het aantal MB’s van het internettegoed verbruikt is, dan kan de klant gemakkelijk online opwaarderen. Deze bel- en databundels heten bij Vodafone ‘BloX’.

Nieuw: vast internet van Vodafone

Vodafone ADSL, VDSL en glasvezel internet wordt onder eigen naam aangeboden via het kwalitatieve netwerk van KPN en Reggefiber. Vodafone biedt via glasvezel nu ook digitale en interactieve TV aan. Hiermee wordt het voor deze veelzijdige provider dus mogelijk om ook extra goedkope 4-in-1 abonnementen aan te bieden met internet, tv, bellen èn mobiel internet (alles-in-één pakket).

UPC Internet en Interactieve TV

Informatie over UPC

Kabelprovider UPC voorziet ruim 2 miljoen Nederlandse huishoudens (35%) van televisie, telefonie en internet. UPC is ontstaan uit een fusie van lokale kabelbedrijven en 97% van het netwerk bestaat inmiddels uit glasvezel. Via de kabelstandaard EuroDocsis 3.0 kunnen de snelheden in de nabije toekomst oplopen van de huidige 120 tot maar liefst 400 Mb.

De markt is geografisch verdeeld en binnen hun eigen gebied hebben ‘concurrent’ Ziggo en UPC een monopoliepositie voor het kabelnetwerk. Zo is UPC actief in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Eindhoven en vijf verschillende provinciën, voornamelijk Gelderland en Flevoland.

UPC alles-in-1 pakket

Deze kabelprovider biedt aantrekkelijke 3-in-1 pakketten voor ‘TV, internet en bellen’ met een draadloos Wifi-modem. De klant heeft vier opties: ‘Voordeelpakket’, ‘Méér TV’, ‘Sneller internet’ en ‘Méér TV & Sneller internet’. Het verschil tussen deze alles-in-1 abonnementen zit in het aantal digitale radio- en TV-zenders, de terugzoekduur van ‘Programma Gemist’, ‘Series on Demand’, ‘Opnemen en TV pauzeren’ en natuurlijk de internetsnelheid.

UPC interactieve TV

De klant ontvangt van UPC verder nog een aantal extra diensten, zoals een Elektronische Programma Gids, UPC Live en ‘de rode knop’ op de afstandsbediening. Voor een extra bedrag per maand kijkt u ook nog eens HDTV. UPC maakt standaard gebruik van een digitale interactieve settopbox (mediabox/decoder). Bij een CI+ gecertificeerd televisietoestel kan men eventueel ook kiezen voor de CI+ module. Deze biedt echter niet de voordelen van interactieve TV en het opnemen of live pauzeren van programma’s.
Het standaard aanbod van kanalen wordt vergroot via het ‘Digitale TV Royaal’ abonnement met meer dan 100 TV-zenders. Daarnaast kan het abonnement nog worden uitgebreid een vast zenderpakket, zoals Eredivisie Live, Sport1, Film1, KidsZone, buitenlandse pakketten, Gay Lifestyle of Xotix Premium (Erotiek). Overigens zendt UPC ook nog altijd analoge TV-kanalen mee (handig voor een tweede TV).

Hi ADSL

Provider Hi biedt zijn klanten o.a. mobiel internet en is onderdeel van KPN. Hierdoor kunnen Hi klanten gebruikmaken van het altijd betrouwbare KPN mobiele netwerk met optimale dekking en een breedbandsnelheid tot 7 Mb. Hi mobiel internet is er als abonnement of als ‘PrePay’ en met uw laptop of tablet bent u al in 5 minuten online via Hi.

Het bedrijf Hi bestaat al sinds 1996 en was het eerste prepaid merk op de consumentenmarkt. Klanten krijgen automatisch toegang tot de ‘Hi Society’, een sociaal netwerk voor zowel gebruikers als Hi medewerkers voor informatie, nieuws, apps, tests, discussies en speciale acties zoals gratis festival- of concerttickets.
Informatie over het Hi bundel verbruik is op ieder moment te checken via de ‘Rekening Online’ software. En als de bundel verbruikt is, blijft de gebruiker gewoon online met dezelfde snelheid. Er wordt dan namelijk betaald per MB. Hi streeft in samenwerking met KPN door continue innovatie naar een nóg betere dekking en naar een downloadsnelheid van meer dan 20 Mb. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 2 miljoen klanten.

XMSNet Glasvezel

Informatie over XMSnet
Hieronder vindt u algemene informatie over XMSnet.
XMSnet biedt een keur aan diensten en snelheden. Met een glasvezelverbinding van XMSnet bent u klaar voor de toekomst. XMSnet biedt verschillende pakketcombinaties. Zo kunt u bijvoorbeeld enkel internet, internet en telefonie en of een totaalpakket met internet, telefonie, radio en tv bestellen. XMSnet levert haar diensten over de glasvezelnetwerken van Glashart. Alleen in de steden waar een dergelijk glasvezelnetwerk aanwezig is en waar XMS toegang heeft gekregen kunnen diensten geleverd worden. Beschikbaarheid van het supersnelle glasvezelnetwerk op uw adres kunt u controleren middels de postcodecheck.
1. 100% glasvezel
2. Glasvezel is ongekend snel & toekomstvast
3. Helpdesk XMSnet bereikt u voor interlokaal tarief

Concepts ICT ADSL en Glasvezel

Informatie over Concepts ICT
Hieronder vindt u algemene informatie over Concepts ICT.
Concepts is een landelijke onafhankelijke service provider. Concepts levert diensten voor de particuliere en de klein zakelijke markt. Op ShopADSL.nl vindt u de ADSL pakketten die Concepts aanbiedt voor de particuliere markt. Concepts levert via de netwerken van BBned en KPN en biedt ADSL aan met 2 snelheden; 4 Mbit en 20 Mbit. Concepts bestaat al sinds 1997!

1. Concepts biedt uitstekende proposities: lage prijzen voor hoge snelheden

2. Concepts levert ADSL op zowel het BBned- als het KPN netwerk.

3. De helpdesk van Concepts kent ruime openingstijden, en is bereikbaar zonder additionele kosten.

Lijbrandt Glasvezel

Informatie over Lijbrandt
Hieronder vindt u algemene informatie over Lijbrandt.
De beste en snelste kwaliteit internet en interactieve TV via een razendsnelle glasvezelverbinding direct bij u in de woning; dat is waar Lijbrandt voor staat! Beschikbaarheid van Lijbrandt wordt gestaag uitgebreid. Doe de postcodecheck om beschikbaarheid van supersnel glasvezel op uw adres te controleren. Lijbrandt, dat werkt! Nu en in de toekomst.
1. 100% glasvezel
2. Internet, bellen, tv en radio. Glasvezel is er nu en in de toekomst klaar voor
3. Gestaag uitbreidende beschikbaarheid

KPN Digitenne Digitale Televisie

Informatie over KPN

Het voormalige staatsbedrijf KPN is sinds jaar en dag de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt vaste en mobiele telefonie, vast en mobiel internet, interactieve TV en Digitenne aan particuliere consumenten en bedrijven.

KPN verzorgt in totaal zo’n 2,5 miljoen internet- en 1,2 miljoen televisieaansluitingen. Telfort en XS4ALL zijn volle dochterondernemingen van KPN

KPN Digitenne en Interactieve TV

Er zijn bij KPN TV twee soorten digitale televisie: Digitenne (DVB-T via de ether) en ‘Interactieve TV’ (IPTV). KPN Interactieve TV biedt een groter aantal zenders, HDTV en interactieve functies als Video on Demand, Programma Gemist, online TV kijken, etc. Het draadloze Digitenne daarentegen is goedkoper en biedt naast de 26 standaard TV-zenders ook Eredivisie Live tegen bijbetaling.

Digitenne Digitale TV

Digitenne is een compleet nieuwe manier van TV kijken. Je ontvangt het signaal niet via een kabel of een antenne, maar via de ether. Het enige dat je nodig hebt is een decoder, een smartcard en een antenne. Digitenne staat garant voor superieur beeld en geluid. Elke televisie is geschikt, en aansluiten is een eitje.

XS4All ADSL Internet

XS4ALL is de op een-na-oudste ISP in Nederland. Het was de eerste provider die internettoegang aan particulieren aanbood. Sinds 1998 is XS4ALL een dochteronderneming van KPN. In de publiciteit naar buiten tracht XS4ALL haar imago, dat wordt gekenschetst met de termen ‘karakteristiek’ en ‘eigenwijs’, te behouden. XS4ALL tracht zich te positioneren als een innovatief bedrijf, met speciale acties of diensten, die zich soms nog in een experimentele fase bevinden (bijvoorbeeld IPv6, DSLtv of NewsZilla). XS4ALL is geworteld in een hechte internationale internetgemeenschap die sterk betrokken was bij het ontstaan van internet. Voor XS4ALL is vrijheid van meningsuiting een groot goed. Iedere stem moet gehoord kunnen worden. Het is een belangrijk fundament van de democratie. XS4ALL vindt dat internetproviders geen boodschap aan de boodschap van hun klanten moeten hebben. Dit maakt dat we de oorspronkelijke waarde van internet koesteren en willen beschermen: een wereldwijd computernetwerk dat vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, informatie en ideeën voor iedereen mogelijk maakt. XS4ALL ziet daarom voor zichzelf een speciale verantwoordelijkheid weggelegd in de ontwikkeling van internet.

1. Xs4all is kwalitatief zeer hoogwaardig en zeer betrouwbaar
2. Xs4all is een dochter van KPN en de op één-na-oudste ISP oin Nederland
3. Xs4all positioneert zich als innovatief en vernieuwend