UPC Internet en Interactieve TV

Informatie over UPC

Kabelprovider UPC voorziet ruim 2 miljoen Nederlandse huishoudens (35%) van televisie, telefonie en internet. UPC is ontstaan uit een fusie van lokale kabelbedrijven en 97% van het netwerk bestaat inmiddels uit glasvezel. Via de kabelstandaard EuroDocsis 3.0 kunnen de snelheden in de nabije toekomst oplopen van de huidige 120 tot maar liefst 400 Mb.

De markt is geografisch verdeeld en binnen hun eigen gebied hebben ‘concurrent’ Ziggo en UPC een monopoliepositie voor het kabelnetwerk. Zo is UPC actief in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Eindhoven en vijf verschillende provinciën, voornamelijk Gelderland en Flevoland.

UPC alles-in-1 pakket

Deze kabelprovider biedt aantrekkelijke 3-in-1 pakketten voor ‘TV, internet en bellen’ met een draadloos Wifi-modem. De klant heeft vier opties: ‘Voordeelpakket’, ‘Méér TV’, ‘Sneller internet’ en ‘Méér TV & Sneller internet’. Het verschil tussen deze alles-in-1 abonnementen zit in het aantal digitale radio- en TV-zenders, de terugzoekduur van ‘Programma Gemist’, ‘Series on Demand’, ‘Opnemen en TV pauzeren’ en natuurlijk de internetsnelheid.

UPC interactieve TV

De klant ontvangt van UPC verder nog een aantal extra diensten, zoals een Elektronische Programma Gids, UPC Live en ‘de rode knop’ op de afstandsbediening. Voor een extra bedrag per maand kijkt u ook nog eens HDTV. UPC maakt standaard gebruik van een digitale interactieve settopbox (mediabox/decoder). Bij een CI+ gecertificeerd televisietoestel kan men eventueel ook kiezen voor de CI+ module. Deze biedt echter niet de voordelen van interactieve TV en het opnemen of live pauzeren van programma’s.
Het standaard aanbod van kanalen wordt vergroot via het ‘Digitale TV Royaal’ abonnement met meer dan 100 TV-zenders. Daarnaast kan het abonnement nog worden uitgebreid een vast zenderpakket, zoals Eredivisie Live, Sport1, Film1, KidsZone, buitenlandse pakketten, Gay Lifestyle of Xotix Premium (Erotiek). Overigens zendt UPC ook nog altijd analoge TV-kanalen mee (handig voor een tweede TV).

Comments are closed.

Post Navigation